ANKARA / KAHRAMANKAZAN - Kahramankazan Bilim ve Sanat Merkezi

KANADINIZA KUŞ, TEKERİNİZE TAŞ DEĞMESİN THY

Her biri birbirinden kıymetli öğrencilerimiz için destek istediğimiz mektubumuzu cevapsız bırakmayan Türk Hava Yolları ailesine ve THY Genel Müdürü Sayın Bilal EKŞİ'ye yürekten teşekkür eder, Merkezimize hediye ettikleri dizüstü bilgisayarlar için minnettar olduğumuzu belirtiriz.

Ekm

ÖĞRENCİMİZ ÖYKÜ SU YILMAZ 100.YILINDA CUMHURİYET KONULU RESİM YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

ÖYGP 1 Grubu öğrencimiz Öykü Su YILMAZ, 100.yılında Cumhuriyet Konulu resim yarışmasında Türkiye birinciliği elde ederek bizleri gururlandırmıştır. Sevgili öğrencimizi , resim öğretmenimiz Esin YILMAZ'ı ve öğrencilerimize samimi gayretle emek veren tüm öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

ÖĞRENCİMİZ EKİN ELA ÖZER YAZDIĞI BİLDİRİ ( MAKALE) İLE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Bilsem Öğrencileri III. Sosyal Bilimler Ulusal Çocuk Kongresi için 6.sınıf Öğrencimiz Ekin Ela ÖZER ve Öğretmenimiz Ebubekir SAĞIR'ın çalışmaları olan "100 Yaşındaki Cumhuriyetimizin Çocuklarının Sınırları “Etwınnıng’le” Aşarak, Sosyal Çevrelerini Genişletme Durumları" adlı BİLDİRİ kabul edilmiştir. Bu akademik çalışma öğrencimiz daha 6.sınıfta olmasına rağmen adı bilimsel literatüre geçmiş olacak. Bilim insanı olma yolundaki ilk adımını atmış olacak. Türkiye'de bütün BİLSEM'lerden gönderilen 170 bildiri içinde kabul edilen 25 bildiriden birinci olmuştur. Öğretmen ve öğrencimizi tebrik ederiz. Çalışmalarının ve başarılarının devamını dileriz.

Ekm

ÇAMLIDERE İLÇEMİZE ARAŞTIRMA VE İNCELEME GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Öğrenci ve öğretmenlerimiz eşsiz doğası ve mis gibi havasıyla meşhur şirin ilçemiz Çamlıdere'yi ziyaret etti. Çamkoru Gölü etrafında araştırma ve inceleme yapan öğrencilerimizin sonraki durağı Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri Türbesi ve Müzesi oldu. Şeyh Ali Semerkandi Hazretlerine Fatiha okuyan öğrencilerimiz ardından Oyuncak Müzesi ve Soba Müzesini gezdiler. Öğrencilerimizin Türbe etrafındaki sincaplar ile Çamkoru Gölü etrafındaki akrepler oldukça ilgilerini çekti. Merkez Müdürümüz Sayın Osman DEMİREL, misafirperverlikleri ve güzel ev sahipliği nedeniyle tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz adına Çamlıdere Belediye Başkanı Sayın Hazım Caner Can  ve Çamlıdere Belediyesi Kültür Müdürü Sayın Sefa TURSUN'a teşekkürlerini iletti.

Eyl

Teknofest 2023'ün Ankara ayağı 30 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Havaalanında yapıldı. Kahramankazan Bilsem ailesi olarak bizler de bu güzel festivale katılım sağladık.

May

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda Bilge Ankara Projesi kapsamında 7. sınıf öğrencilerimiz Doç. Dr. Hasan EŞİCİ ile biraraya geldiler. Doç. Dr. Hasan Eşici "Yaşam Becerileri Konusunda Öğrencileri Bilinçlendirmek ve Güçlendirmek" konulu seminer verdi. Seminerin bitiminde öğrencilerimiz Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi kampüsünü gezdiler.

Mrt

7.sınıf BYFP ve ÖYGP grubu öğrencilerimiz, Rehber Öğretmenimiz Saliha GÜLTEKİN eşliğinde Ankara Valiliği Bilge Ankara Özel Yetenekli Öğrenciler İçin Pozitif Yaşam Becerileri Projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesinde Yazar Emin GÜRDAMUR'un "Kitap Kurtları" Söyleşisine katıldılar.

Söyleşiden oldukça fazla istifade eden öğrencilerimiz sonrasında Külliye içindeki Madalya Müzesini gezdiler.

Mrt

Öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla Aygersan Aydınlatma Gereçleri Fabrikasına yaptığımız gezide birçok otomobil markasının farlarının üretim ve test aşamasını yakından görme şansı elde ettik. Ziyaretimizde fabrika müdürü Sercan Bey'e resim alanı öğrncilerimizin yapmış olduğu fabrika sembollerini de içeren karakalem çalışması hediye edildi. En çok yerli ve milli otomobil markamız TOGG 'a ait farların ilgi gördüğü gezi sonrasında TAI yerleşkesinde öğrencilerimize ikramlarda bulunuldu.